Imate težave z parodontalnimi bolezni? Paradontolog je prava rešitev za vas.

Potem je Luxdental prava odločitev za vas. Parodontologija je veja stomatologije in vam ponuja zdravljenje vaših obolelih dlesni. Prvi simptom paradontoze je gingvitis, kar pomeni vnetne spremembe. Če se to ne ozdravi, lahko pride do ločevanja zoba od dlesni in posledično do paradontoze, ki jo zdravimo na oddelku parodontologije. Parodontologija pravi, da lahko virusi in bakterije vplivajo tudi na druge dele telesa, ki so za nas odločilni organi; srce, pljuča.

 Parodontologija vam omogoča zdravljenje vaših parodontalnih bolezni ter bolezni struktur zoba, kot je zobno meso, kost in vlakna. Svetuje se vam, da ob kakršnem koli sumu na napako na zobu ali dlesni, da obiščete zobozdravnika in se z njim posvetujete, in da znakov ne ignorirate! Pomembno je, da če je bolezen prisotna, da se jo odkrije čimprej, saj če v pravem času ne dobite zdravljenja, lahko pride do popolne izgube zob.

paradontologija

Da oddelka parodontologije ne boste potrebovali obiskovati, vam parodontolog iz Lux dental svetuje, da si zobe ščetkate dvakrat dnevno, ali po vsakem večjem obroku, da si kupite ščetko, ki ima mehke ščetine, ter da zobe vsakodnevno po pranju z nitko očistimo med zobne prostore. Parodontolog pravi tudi, da se odsvetuje uporaba električne zobne ščetke, da ob vsaki spremembi obiščemo svojega osebnega zobozdravnika, in da se svetuje opustiti kajenje. Pozorni pa morate biti tudi na otekle dlesni, slab zadah, manjkajoče zobe,… Če teh ukrepov ne boste upoštevali, se vam bo začel delati zobni kamen, in tako bo lahko posledično prišlo do parodontoze. Simptomi bodo na začetku blagi, zato ne boste zagotovi, ali je bolezen prisotna ali ne, zato takrat obiščete osebnega zobozdravnika.Na oddelku parodontologije se bolezen lahko ozdravi z reženjsko operacijo, kjer kirurg žepke očisti.

Glede vseh naknadnih informacij jih lahko obiščete v Ljubljani, Mariboru in Krškem, ali pa jim pišete na njihov email račun, ki ga najdete na njihovi spletni strani. Ogledate si lahko tudi cenik in ostale možnosti zdravljenja zob.